Kritiikkiperformanssi Anti-festivalin ohjelmistosta 15.-17.9.2021. Esitetty Nuori/Voima-klubilla Tiivistämöllä, Helsingissä 26.10.2021. Esiintyjät istuvat yleisön joukossa, nousevat ja kävelevät näyttämön eteen, kiipeävät rampin…
Kritiikki näkyy! -hankkeen ensimmäinen kritiikkiperformanssin esittää seassa-kollektiivi Huuma-teemaisella Nuori/Voima-klubilla 26.10.2021. “Katsojan kokemuksen esityksellistämisestä” on leikkisä luentoperformanssi, joka sisältää ruumiillisia ja…
Pienessä karanteenikirjakerhossa kuullaan yhdessä Suomen arvostelijain liiton kanssa tuotettu sarja keskusteluja, joissa pureudutaan taidekritiikin, kriitikon työn ja kritiikistä käytävän keskustelun…
Parkour keskiluokkaisessa, uudessa lähiössä herättää kysymyksiä tilasta ja luokasta. Cirkon maahantuoma esitys sai Matti Tuomelan ja Petteri Enrothin, duonimeltään Seiskan…
Kritiikki näkyy! -hankkeen podcast-sarja selvittää, mikä on kritiikin ja kulttuurijournalismin rooli maakuntalehdissä. Yhdessä ruotsinkielisen Kritikbyrån-hankkeen kanssa tehty jakso keskittyy…
Varaa aika kriitikolle, kerro taidetta, arvostelemista tai kulttuuria koskevat vaivasi! Kriitikko kuuntelee ja keskustelee kanssasi. Kritiikkiklinikka pidetään tiistaina 9.3. klo…
Miksi lastenkirjakriitikko väitti, että amerikkalaiskoulu on kieltänyt Odysseian? Cancel-kulttuurista on puhuttu suomalaisessakin mediassa jonkin verran viime vuosina, ja ilmeisesti viime…
Niin kauan kuin olen ollut mukana ”kritiikiksi” nimitetyssä ilmiössä tai maailmassa, sitä on kuvattu sanalla kriisi. Kriisi näyttäytyy usein koettelemuksena,…
Taiteen hyveisiin kuuluu vereslihainen paljaus – kritiikin hyveenä sitä ei todellakaan pidetä. Miten traumaattinen kokemus saa tulla taiteen julkiseen vastaanottoon,…
Mitä näkymiä on kriitikon työn tulevaisuudelle? Kysymykseen on vaikea vasta ilman käsitystä historiallisesta kaaresta, toteaa mediatutkija Anu Koivunen Suomen arvostelijain…